این صفحه مربوط به معرفی رشته 'میکروبیولوژی ' مقطع 'کارشناسی ارشد' می باشد ، با ورود به هر کدام از گزینه های سمت راست می توانید ، اطلاعات بیشتری در رابطه با این رشته و مجموعه خدمات ما به دست بیاورید
عنوان رشته:
کارشناسی ارشد میکروبیولوژی Master Of Microbiology
معرفی رشته:
علم میکروبیولوژی که گرایشی از علم زیستشناسی است و به بررسی و مطالعه میکرو ارگانیسمها میپردازد. در این علم ارتباط میکروارگانیسمها با خودشان و همچنین با موجودات عالیتر مانند انسان، حیوانات و گیاهان مورد بررسی قرار میگیرد، همچنین در مورد چگونگی استفاده بهینه از میکروارگانیسم ها و جلوگیری از ضررها و زیانهایی که میکروارگانیسم ها می توانند به حیات انسانها، دامها و نباتات وارد کنند، بحث می کند.
هدف این شاخه شناخت جانداران میکروسکوپی و مسائل مختلف مربوط به زندگی آنهاست.
علم میکروبیولوژی از سال ۱۶۷۴ هنگامی که آنتوان لوون هوک ، با عدسی شیشه ای خود دنیایی از موجودات ریز را در قطره آب برکه مشاهده کرد. در اواخر قرن ۱۷ نظریه تولید خودبخودی مورد بحث قرار گرفت. در این زمان بسیاری از دانشمندان از جمله فرانسیکوردی ، فکر می کردند میکروارگانیسمها از مواد غیر زنده ایجاد شده اند. در سال ۱۷۶۶ اسپالانزانی نتیجه گرفت که میکروبها از هوای غیرسترون وارد محلولهای غذایی شده و آنها را فاسد می کنند. دو ابرمرد دنیای علم که به کنار گذاشتن نظریه خلق الساعه کمک شایانی کردند.
هدف و رسالت رشته:
دانشجويان گرايش "میکروبیولوژی" در زمينه تاثیر جانداران میکروسکوپی در مواد غذایی، بدن جانداران زنده، مواد صنعتی، کمپوست ها و محیط زیست به مطالعه و پژوهش می پردازند.
زمینه های فعالیت در بازار کار
الف) آموزشی:
طراحی و تدوین و اجرای برنامههای آموزشی مرتبط برای دانشجویان در دانشگاهها در صورتیکه فرد عضو هیئت علمی دانشگاه باشد.
تدریس در مقاطع مختلف تحصیلی در دبیرستان ها و دانشگاه ها
ب) پژوهشی:
- تحقیق بر روی میکروبهای نفتخوار یا گوگردزدایی در پژوهشگاه نفت
-طراحی و اجرای پروژههای مرتبط با محیط زیست، مواد غذایی
- مشارکت در پروژههای دانشگاهی، بین دانشگاهی و ملی در صورت نیاز
ج) خدماتی:
- بخش صنایع غذایی کارخانه های کنسروسازی و کمپوت سازی
- تشخیص کیفیت و سلامت مواد از نظر عدم آلودگی میکروبی در مؤسسه استاندارد یاآزمایشگاههای کارخانجات تهیه مواد بهداشتی و غذایی
-ارائه مشاوره به محققان، مراکز و مراجع مرتبط
د) تولیدی:
- همکاری در تهیه و تولید اسیدها مانند اسید بوتریک واسید استیک و حلالها مانند الکل و استون
- همکاری در تهیه و تولید محصولات دارویی، مواد غذایی، مواد ارایشی، فراورده های نفتی
معرفی دروس امتحانی:
مجموعه میکروبیولوژی ضریب 4
مجموعه زیست شناسی ضریب 3
ژنتيك (انساني و پزشكي، پايه و مولكولي) ضریب 2
بيوشيمي ضریب 2
مجموعه ویروس شناسی، قارچ شناسی، ایمنی شناسی ضریب 2
سلولی و مولکولی ضریب 1
زبان عمومي و تخصصی ضریب 2
عنوان رشته هایی که میتوانند در کنکور این رشته شرکت کنند:
کارشناسی کلیه گرایش ها مجاز به شرکت در کنکور ارشد این رشته می باشند.
آینده تحصیلی:
این رشته در 3 مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در ایران پذیرش دارد.
فارغ التحصیلان این رشته گزینه های انتخابی بسیارمتنوعی برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری دارند.
وزارت علوم: دکترای زیست شناسی (کلیه گرایش ها)
وزارت بهداشت: دکترای رشته های باکتری شناسی پزشکی، بیوتکنولوژی پزشکی، ایمنی شناسی، بیولوژی تولید مثل، علوم سلولی و کاربردی، مهندسی بافت، زیست پزشکی سامانه ای، علوم اعصاب، نانوتکنولوژی پزشکی، پزشکی مولکولی، ویروس شناسی پزشکی، حشره شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین، مطالعات اعتیاد، سم شناسی، بیوتکنولوژی دارویی، زیست مواد دارویی، نانوفناوری دارویی، توکسین های میکروبی.
اطلاعاتی وارد نشده است